Hizreta Jukan l

Jukan Hizreta, Recite ˝Da˝ zdravoj hrani

062-479-410

Stočarstvom,tj. uzgojem koza i proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda bavim se od 2010. godine. što je osnovni izvor finansija moje porodice. Trenutno raspolažem sa stadom od dvadeset grla, koja na proplancima Majevice, svakodnevno izvodim na ispašu i gdje u čistoj i netaknutoj prirodi koze se prehranjuju  na pašnjacima koji obiluju zdravim i raznovrsnim ljekovitim travama.

Prednosti mlijeka i sira od koze su višestruke: suzbija alergije, pojačava imunitet, umanjuje rizik plućnih bolesti, liječi bronhitis i slično. Dnevno dobijamo 20 litara mlijeka,od čega jedan dio prodajemo, a od ostalog proizvodimo veoma kvalitetan dimljeni sir. Naše provjereno kvalitetne proizvode uglavnom prodajemo ličnom dostavom do kupaca.

Od ovog  posla prehranjujem četveročlanu porodicu, i ovo nam je osnovno zanimanje, nemamo drugog posla. Nadam se da će moje pojavljivanje na Međunarodnom Sajmu privrede u Brčkom biti prilika da me tržište bolje upozna, te da proširim plasman svojih proizvoda na tržištu. Zahvaljujem se Crvenom krstu/križu Brčko na mogućnosti prezentacije.

1. Hizreta Jukan kozijemlijeko


Tekst na ovoj stranici je kreiran od strane učesnica na projektu. Sadržaj teksta ne odražava nužno mišljenja i stavove Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH.

 

 

Imamo 24 gostiju i nema članova online