Nacionalna Društva

Nacionalna društva Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca

Nacionalna društva Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, uz Međunarodni komitet Crvenog krsta / križa i Međunarodnu federaciju, jedna su od sastavnica Pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca. Nacionalna društva imaju ulogu pomoćnih tijela svojih vlada. Kada Međunarodni komitet Crvenog krsta / križa prizna nacionalno društvo, ono postaje članica Međunarodnog pokreta i može se prijaviti u članstvo Međunarodne federacije.

Nacionalna društva (www.ifrc.org) svojim djelovanjem rješavaju potrebe zajednice kroz kratkoročne i dugoročne programe uključujući zbrinjavanje u slučaju katastrofe, osiguravanje hrane i lijekova, vode i sanitarija, uspostavu obiteljskih veza, pripreme za djelovanje u katastrofama, programe prve pomoći, kontrolu i prevenciju zaraza, HIV/AIDS-a, promidžbu dobrovoljnog darivanja krvi, uzimanje i opskrbu zdravstvene službe s krvlju i krvnim preparatima i ostale zdravstvene i socijalne programe prema potrebi zajednice. Rad s mladima i volonterima ima poseban značaj u radu nacionalnih društava.

Priznata Nacionalna društva s ukupno 97 milijuna članova i volontera i 300 tisuća zaposlenih osoba svake godine pomognu više od 233 miliona korisnika.

Imamo 5 gostiju i nema članova online