Јукан Хизрета

 

Јукан Хизрета, Реците ˝Да˝ здравој храни

062-479-410

Сточарством,тј. узгојем коза и производњом млијека и млијечних производа бавим се од 2010. године. што је основни извор финансија моје породице. Тренутно располажем са стадом од двадесет грла, која на пропланцима Мајевице, свакодневно изводим на испашу и гдје у чистој и нетакнутој природи козе се прехрањују  на пашњацима који обилују здравим и разноврсним љековитим травама.

Предности млијека и сира од козе су вишеструке: сузбија алергије, појачава имунитет, умањује ризик плућних болести, лијечи бронхитис и слично. Дневно добијамо 20 литара млијека,од чега један дио продајемо, а од осталог производимо веома квалитетан димљени сир. Наше провјерено квалитетне производе углавном продајемо личном доставом до купаца.

Од овог  посла прехрањујем четверочлану породицу, и ово нам је основно занимање, немамо другог посла. Надам се да ће моје појављивање на Међународном Сајму привреде у Брчком бити прилика да ме тржиште боље упозна, те да проширим пласман својих производа на тржишту. Захваљујем се Црвеном крсту/крижу Брчко на могућности презентације.

1. Hizreta Jukankozijemlijeko

Текст на овој страници је креиран од стране учесница на пројекту. Садржај текста не одражава нужно мишљења и ставове Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ.

 

Ко је на мрежи: 21 гостију и нема пријављених чланова