SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Broj:349/15

Datum:08.12.2015. godine

Predmet: Saopštenje za javnost

Poštovani,

Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH je 19.02.2013. godine dobio saglasnost da koordinira akcijom prikupljanja novčanih sredstava za potrebe liječenja teško oboljelog Elvedina Deronjića.

Tokom akcije uplate za liječenje Elvedina Deronjića stizale su sa svih strana kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz inostranstva. Nažalost 29.12.2014. godine Elvedin Deronjić je izgubio bitku za život.

Obzirom da je jedan manji dio donacija uplaćen na račun Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH nakon 29.12.2014. godine ( nakon smrti Elvedina Deronjića) dužni smo Vas obavijestiti o sledećem:

-          svi koji su svoje uplate izvršili nakon gore navedenog datuma  ukoliko žele povrat novčanih sredstava da se obrate Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH najkasnije do 21.12.2015. godine, direktno u kancelariju ulica Paje Jovanovića br.4  EŠ naselje, na broj telefona 049/217-008 i 049/590-193 ili putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz dokaz o uplati.

-          također navedena lica mogu na gore navedeni način dati saglasnost da se preostala novčana sredstva koja su uplaćena nakon smrti Elvedina Deronjića mogu koristiti za potrebe liječenja osoba koja se obrate Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH, a koja nisu pokrivena sredstvima Fonda zdravstvenog osiguranja.

-          ukoliko se osobe koje su izvršile uplatu nakon navedenog datuma ne jave ili ne zatraže povrat uplaćenih sredstava do 21.12.2015. godine, Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH će smatrati da su saglasni da se sredstva mogu koristiti za liječenje drugih osoba kako smo i naveli.

Još jednom želimo se zahvaliti svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

„Zajedno gradimo snagu humanosti“

          Koordinator humanitarno-socijalnog programa                                                  Sekretar CKBDBiH

                            Amer Osmić                                                                          Denis Šehanović dipl.oec

Imamo 32 gostiju i nema članova online