XI Državno takmičenje iz pružanja Prve pomoći

drzavno

Takmičarska ekipa podmlatka i omladine Prve pomoći Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH uzela je učešće na XI Državnom takmičenju iz pružanja Prve pomoći u organizaciji Društva Crvenog krsta/križa BiH.

Ovogodišnje  takmičenje  održalo se u  Mostaru 10.11.2012. god gdje je ukupno verifikovano 12 ekipa podmlatka i 8 ekipa omladine Crvenog krsta/križa iz cijele BiH a koje su i pobjedničke ekipe federalnog i republičkog takmičenja. Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH je pored takmičara imao  predstavnike u redovima sudija, šminkera i markiranata.

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja su predstavnici  Crvenog križa općine Ilidža koji će ujedno BiH predstavljati na Evropskom takmičenju iz pružanja Prve pomoći koje će se održati u Austriji.Prezentacija stečenog znanja takmičarskih ekipa nam nije jedini cilj, ovim putem želimo  motivisati mlade a tako i ostale građane  da se aktivno uključe u program obuke  pružanja Prve pomoći kako bi sa unapređenom zdravstvenom kulturom u teškim situacijama mogli pružiti neophodnu Prvu pomoć.

CKBDBIH

 

Imamo 35 gostiju i nema članova online