XИ Државно такмичење из пружања Прве помоћи

drzavno

Такмичарска екипа подмлатка и омладине Прве помоћи Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ узела је учешће на XИ Државном такмичењу из пружања Прве помоћи у организацији Друштва Црвеног крста/крижа БиХ.

Овогодишње  такмичење  одржало се у  Мостару 10.11.2012. год гдје је укупно верификовано 12 екипа подмлатка и 8 екипа омладине Црвеног крста/крижа из цијеле БиХ а које су и побједничке екипе федералног и републичког такмичења. Црвени крст/криж Брчко дистрикта БиХ је поред такмичара имао  представнике у редовима судија, шминкера и маркираната.

Побједници овогодишњег такмичења су представници  Црвеног крижа опћине Илиџа који ће уједно БиХ представљати на Европском такмичењу из пружања Прве помоћи које ће се одржати у Аустрији.Презентација стеченог знања такмичарских екипа нам није једини циљ, овим путем желимо  мотивисати младе а тако и остале грађане  да се активно укључе у програм обуке  пружања Прве помоћи како би са унапређеном здравственом културом у тешким ситуацијама могли пружити неопходну Прву помоћ.

ЦКБДБИХ

 

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова