"SKRIVENI ŠEĆERI"

CKBDBIH VAS POZIVA: „SKRIVENI ŠEĆERI“

Prezentacija "Skriveni šećeri" održava se u Kino sali Gradskog omladinskog centra Brčko distrikta BiH u petak, 07.04.2017. godine sa početkom u 16:00 časova.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizovala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. aprila određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. aprila, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Mnogobrojni su slučajevi u kojima na vaše zdravlje utiče upravo tema o kojoj će pričati dr Anđelka Đukić i dr Jasmin Šabanović. Oni će vam predstaviti koje to su namirnice koje konzumacijom štetno djeluju na vaše zdravlje a da niste ni znali i svakako kako ćete unaprijediti vaše zdravlje.

Da li nesvesno koristimo previše šećera u ishrani? Šta se dešava kada se šećeri unose u organizam? Koje bolesti izaziva pretjerana konzumacija šećera? Kako smanjiti gojaznost stanovništva?

Na ova, kao i mnoga druga pitanja dobiti ćete odgovor ako nam se pridružite u petak! 

PO ZAVRŠETKU PREZENTACIJE, POZIVAMO VAS NA MJERENJE PRITISKA, ŠEĆERA U KRVI TE VAŠE IDEALNE TJELESNE TEŽINE!

big thumb 412d500ccd15da5cf2ac682aa423c544

Imamo 22 gostiju i nema članova online