OBUKA IZ PRVE POMOĆI ZA UPOSLENE "SECTOR SECURITY"

   U periodu od 18.03.2017.godine  do 26.03.2017. godine realizovana je obuka iz pružanja prve pomoći za uposlene „ SECTOR SECURITY“ D.O.O.. Kroz dvodnevnu obuku koju je vodio doktor medicine obučeno je      uposlenih.  Uposlenicima je ponuđen edukativni program koji je po broju sati trajanja obuke i odabranim temama prilagođen potrebama i interesima uposlenicima. Organizovana obuka trajala je po 4 radna sata dnevno, tj. ukupno 8 radnih sati obuke, koja  se sastojala iz teorijskog i  praktičnog dijela. Obukom  smo željeli potaknuti na odgovorno ponašanje u cilju sprječavanja nastanka nesreća i povreda te doprinjeti sigurnost i osnažiti pojedince za lakše prevladavanje štetnih posljedica. Tokom obuke korišteni su materijali za pružanje prve pomoći kao i oprema koja se koristi prilikom različitih nesreća kako bi kvalitet obuke bio na visokom nivou. Svim učesnicima su podijeljeni priručnici iz Prve pomoći koji će pružiti dodatan prostor za utvrđivanje znanja i usavršavanje.

U cilju provjeravanja produktivnosti stručnog programa obuke i znanja, korišteni su testovi kojima se mjerio nivo znanja učesnika. Na početku prvog dana rađeni su ulazni testovi, a na kraju obuke drugog dana izlazni testovi. Rezultati testa su pokazali evidentan napredak u znanju učesnika nakon pohađanja dva dana obuke. Kako bi se ocijenila organizacija i sam rad trenera rađena je i evaluacija obuke na kraju drugog dana. Obuka i rad trenera su ocijenjeni pozitivnim  komentarima od strane učesnika koji su izrazili zadovoljstvo samom organizacijom.

 

Cilj ove obuke je bio upozoriti na važnost i pravilno pružanje prve pomoći te izgraditi svijest o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna.

 3

1

Imamo 28 gostiju i nema članova online