OBAVIJEST ZA JAVNOST

CKBDBIH: Uz nas niste sami!

Imate preko 60 godina? Usamljeni ste? Živite sami? Željeli bi da upoznate nekoga novog? Ako su vaši odgovori na ova pitanja „da“ ili poznajete nekog ko bi na ova pitanja takođe odgovorio pozitivno – nastavite čitati!

Mladi tim volontera Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH okupio se početkom novembra 2016. godine sa idejom da posjećuje starije i usamljene osobe. Ideja je proizašla iz pretpostavke da će posjete volontera i ovaj vid druženja smanjiti stopu depresije kod osoba tzv. treće životne dobi.

Aktivnost pod nazivom „BOS: Briga o starima“ okupila je 15 volontera koji su u toku 2016. godine jednom do dva puta sedmično, ovisno od potrebe i slobodnog vremena, obilazili osobe koji su izrazili želju za individualnim posjetama. Korisnici ove aktivnosti su osobe iz baze Humanitarno-socijalnog programa CKBDBIH te članovi Udruženje penzionera Brčko distrikta BiH.

Kako je interesovanje za ovu aktivnost poraslo, povećavao se i broj volontera koji žele da daju svoj doprinos. Cilj nam je da uljepšamo „treću životnu dob“ i da potaknemo ciljanu grupu na druženje, kako sa našim volonterima tako i sa svojim vršnjacima. Pored individualnih posjeta, u prostorijama CKBDBIH organizuju se i grupni sastanci i druženja, te predavanja doktora na teme očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja. 

Ukoliko želite saznati više o samoj aktivnosti, želite biti volonter ili poznajete nekoga ko bi učestvovao i/ili dao svoj doprinos „Brizi o starima“, javite se na broj 049/217-008, putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/Crveni-krst-kri%C5%BE-Br%C4%8Dko-distrikta-BiH-653847211372354/?hc_ref=PAGES_TIMELINE ili lično na adresu Paje Jovanovića 4.

 

 1

Imamo 30 gostiju i nema članova online