NASTAVLJENA SARADNJA CKBDBIH I CK SOGN OG FJORDANE IZ NORVEŠKE

Volonteri Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH su učestvovali na kampu organizovanom od strane Norveškog Crvenog križa Sogn og Fjordane. Kamp je održan u norveškom gradu Forde, koji se nalazi na u zapadnoj Norveškoj, u netaknutoj prirodi. Na kampu su imali priliku, zajedno sa 30 mladih volontera Norveškog Crvenog krsta/križa, učestvovati na raznim aktivnostima kao što su radionice timskog rada, topografije, snalaženja u prirodi i prve pomoći. Tokom kampa su planirane aktivnost, koje bi mladi iz obje organizacije trebali zajednički sprovoditi u narednom periodu.

Naši volonteri su tokom svog boravka u Norveškoj imali priliku da prezentuju rad našeg Crvenog krsta/križa i tom prilikom da istaknu važnost ovakvih aktivnosti. Jedan od najvrijednijih rezultata ovakvog kampa, svakako su nove veze i prijateljstva između učesnika iz raznih zemalja. Sve ovo učvršćuje odnose dvije organizacije, ali i pomaže u izgradnji mladih volontera obje organizacije. Volonteri CKBDBIH su imali priliku i da upoznaju svoje domaćine sa čarima domaće kuhinje, koliko je to bilo moguće u norveškim uslovima.

Ovo je još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti ove dvije organizacije. Naime, CKBDBIH i CK Song og Fjordane imaju dugogodišnju saradnu što je rezultiralo i mnogobrojnim aktivnostima kao što je obuka spasilaca na vodi održana ove godine u avgustu, koju su sprovodili instruktori iz Norveške.

norveska

Slika 2

 

Imamo 30 gostiju i nema članova online