KAMP MLADIH CRVENOG KRIŽA FEDERACIJE BiH

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke  11. godinu za redom organizovao je kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH u Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je "Prevencija ovisnosti i borba protiv zloupotrebe droga" na kojem su učešće uzela 44 mlada volontera uključujući i 2 volonterke našeg Crvenog krsta/križa.

Otvorenju kampa su prisustvovali i ukratko se učesnicima obratili potpredsjednik Društva Crvenog krsta/križa BiH Husein Kličić, stručna saradnica Crvenog križa Federacije BiH Nevenka Milanović, potpredsjednik Crvenog križa Kantona Sarajevo Hasib Đelilović, koordinator za rad sa mladima u Stručnoj službi Crvenog križa Federacije BiH Jasmin Nikšić te predsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH Kenan Kadribašić.

Na radionicama učesnici su imali priliku, kroz predavanja inspektora MUP-a Kantona Sarajevo sa Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Admira Vatreša i psihologa i geštalt terapeuta Đane Lončarice naučiti osnovne pojmove o drogama i opojnim sredstvima te načinima borbe protiv zloupotrebe istih kao i o rizikofaktorima, načinima prevencije ovisnosti i njenom liječenju.

Tokom trajanja kampa, zajedno sa još 40 volontera Crvenog Križa Kantona Sarajevo, učesnici su obilježili 12.08.- Svjetski dan mladih kroz razne sportske aktivnosti.

 

Završetkom ovog kampa volonteri su spremni da u svojim lokalnim organizacijama rade na podizanju svijesti mladih o prevenciji ovisnosti i borbi protiv zloupotrebe droga. 

 

 

444

223

222

Imamo 10 gostiju i nema članova online