KAMP MLADIH "BORAČKO JEZERO 2016"

U periodu od 30.7. do 5.8.2016. god., Crveni krst/križ Brčko distrikta učestvovao je na kampu mladih Crvenog križa Grada Mostara pod nazivom „Boračko jezero 2016“. Kamp je realizovan u Mostaru i na Boračkom jezeru. Tema kampa je saradnja među mladima, razmjena vlastitih iskustava i unaprijeđenje rada Crvenog krsta/križa u cjelini.

Pored tri volontera našeg Crvenog krsta/križa, na kampu su učestvovali i volonteri iz organizacija Crvenog krsta/križa Mostara, Ilijaša, Centar Sarajevo, Živinica, Fojnice, Kiseljaka, Kupresa i Lukavca, Bijeljine i Crvenog krsta Subotice.

Tokom kampa učesnici su prisustvovali tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, te su zajedno sa domaćinima posjetili muzeje i znamenitosti grada Mostara. Nakon Mostara, učesnici su se preselili u Izviđački kamp grada Mostara na Boračkom jezeru gdje su se upoznali sa osnovama Prve pomoći, a predavanja je držao Jasmin Nikšić. Pored osnova Prve pomoći, volonteri su imali edukaciju o spasilaštvu na vodu. Predavanja, kako teorijski tako i praktični, je držao  Rudolf Rencsenyi, obučeni spasilac na vodi Crvenog krsta Subotice. Pored radnog djela kampa, volonteri su kroz druženja razmjenjivali razna iskustva i na kraju su imali radionicu na kojoj su iznijeli svoje ideje kako unaprijediti rad Crvenog krsta/križa.

Naši volonteri su sa ovog kampa donijeli puno pozitivnih komentara.

Tokom kampa sekretari i predstavnici stručnih službi organizacija Crvenog krsta/križa iz Mostara, Subotice i Brčkog su iskoristili priliku i razgovarali o načinima buduće saradnje.

2

1

 

 

Imamo 46 gostiju i nema članova online