JAVNI POZIV ZA VOLONTERE

   Crveni krst / križ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavljuje poziv za volontere u okviru     programa Obnavaljanje porodičnih veza ( OPV).

   Služba traženja je sastavni dio međunarodne mreže za proces traženja i spajanja porodica, a upravo aktivnosti Obnavljanja porodičnih veza su dio glavnih ciljeva službe. OPV je opći pojam za aktivnosti koje imaju za cilj sprečavanje razdvajanja i nestanka osoba, ponovno uspostavljanje i održavanje kontakata među članovima porodica, te rasvjetljavanje sudbine osoba koje se vode kao nestale.

  Odjel Obnavljanje porodičnih veza pri CKBDBIH je u okviru programa Priprema i odgovor na katastrofe koji CKBDBIH realizira od 2008 godine. Program je usmjeren na razvijanje kapaciteta unutar CKBDBIH što uključuje obuku kadrova i njihovo opremanje kako bi CKBDBIH bio sposoban da u okviru svog mandata odgovori na prirodne katastrofe i nesreće.

  Poziv je upućen svim članovima CKBDBIH ali i svima koji su zainteresirani za volontiranje u ovoj oblasti. Ukoliko se želite družiti i naučiti nešto novo što će te u budućnosti moći iskoristiti u svrhu ličnog doprinosa zajednici, pridružite nam se.

  Prijavu na poziv će te izvršiti slanjem poruke u inbox sa svojim osnovnim podacima (ime,prezime, broj telefona). Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Vidimo se :)

rfl-pic-2

Imamo 14 gostiju i nema članova online