JAVNI POZIV

Crveni krst/križ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavljuje:

P O Z I V   Z A    V O L O N T E R E

Poziv je upućen svim članovima CKBD ali i svima koji su zainteresovani za volontiranje u ovoj oblasti. Ukoliko se želite družiti i naučiti nešto novo što ćete u budućnosti moći iskoristiti u svrhu ličnog doprinosa zajednici, pridružite se. Prijavu na poziv će te izvršiti svojim ličnim dolaskom u prostorije CKBDBIH ulica Paje Jovanovića br. 4, EŠ naselje, putem telefona na broj 049/217-008 ili 049/590-193 ili putem fb stranice www.facebook.com/Crveni-krstkriž-Brčko-distrikt-BiH sa svojim osnovnim podacima (ime, prezime, datum rođenja, broj telefona). Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Svi prijavljeni će biti kontaktirani za učešće na treningu OPV u katastrofama koji Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine organizuje sa Crvenim krstom/križom Brčko distrikta u subotu 28.11.2015.godine.

Služba traženja je sastavni dio međunarodne mreže za proces traženja i spajanja porodica, a upravo aktivnosti Obnavljanja porodičnih veza su dio glavnih ciljeva službe.

OPV je opći pojam za aktivnosti koje imaju za cilj sprečavanje razdvajanja i nestanka osoba, ponovno uspostavljanje i održavanje kontakata među članovima porodica, te rasvjetljavanje sudbine osoba koje se vode kao nestale. Ove aktivnosti su često povezane s psihološkom, pravnom i materijalnom podrškom koja se nastradalim porodicama i osobama pruža, programima preseljenja i reintegracije, kao i socijalnim službama. Postupanje s posmrtnim ostacima i forenzička identifikacija predstavljaju srodne aktivnosti. Program je usmjeren na razvijanje kapaciteta unutar CKBD što uključuje obuku kadrova i njihovo opremanje kako bi CKBD bio sposoban da u okviru svog mandata odgovori na prirodne katastrofe i nesreće.

Imamo 41 gostiju i nema članova online