POSJETA AMBASADORICE KRALJEVINE NORVEŠKE U BIH

posjeta ambasadorice Norveske 2

Danas 16.07.2014. u Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH,u posjeti je boravila NJ.E. gdja Vibeke Lilloe, ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH. Cilj posjete je bio radni sastanak o aktivnostima Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH u svjetlu nedavnih poplava i tijek realizacije projekta Opremanje Spasilačke jedinice CKBDBIH-a sa spasilačkim čamcem koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške u BiH, Vlada Brčko distrikta BiH i Crvenog krsta Norveške u iznosu od 45.000,00 KM.

Na sastanku su prezentovane aktivnosti CKBDBIH-a u toku nedavnih poplava i cjelokupnog angažmana u svim oblastima pomoći i podrške ugroženom stanovništvu na terenu. Istaknut je i značaj prethodne donacije Ambasade Kraljevine Norveške u BiH u vidu spasilačke opreme za Spasilačku jedinicu CKBDBIH-a, koji je olakšao poslove i aktivnosti spašavanja i doprinio  uspješnosti istih. 

Između ostalog, sastanak je bio i povod za razmjenu informacija o realizaciji najnovijeg projekta Opremanja spasilačke jedinice CKBDBIH-a sa spasilačkim čamcem, koji će sa svojim kapacitetima i kvalitetom unaprijediti rad Spasilačke jedinice i samog sistema zaštite i spašavanja u Brčko distriktu za slučaj nepogoda i i drugih situacija koje zahtjevaju spašavanje.  

Iskoristili smo priliku da uručimo zahvalnicu NJ.E. gdja Vibeke Lilloe, ambasadorici Kraljevine Norveške, kao zahvalu za svu podršku koju Ambasada pruža radu Crvenog krsta/križa Brčko distrikta. 

Crveni krst/križ Brčko distrikta će i dalje nastaviti sa planiranjem projekata koji promiču sigurnost, humanost i bezbjednost, a sastanak smo završili sa obostranim željama da i ubuduće nastavimo uspješnu saradnju sa Ambasadom Kraljevine Norveške u BiH.

posjeta ambasadorice Norveske CKBDBIH 1

 

posjeta ambasadorice Norveske CKBDBIH

DSC00309

Imamo 25 gostiju i nema članova online