Pripreme za sastanak sa predstavnicima vladinih institucija i privrednika

IMG 20131119 113420

Projekat osnaživanja žena malih poduzetnica se privodi kraju. Na jednoj od posljednjih radionica polaznice su izrazile želju da se grupa ne rasipa, već nastavi održavati sastanke i zajedničke nastupe. Takođe je istaknuto da postoji interesovanje velikog broja drugih žena poduzetnica, koje se bave raznim vrstama malih obrtničkih zanata, a koje nisu u prilici samostalno da razvijaju svoju djelatnost, da se pridruže ovoj grupi. Stoga će upravo to biti glavna tema razgovora sa predstavnicima izvršne vlasti Brčko distritka BiH, kao i Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore i Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, što je predviđeno za  petak, 06. 12. 2013. godine.

Na radionici održanoj u utorak, 03. 12. 2013. projekt menadžer Jasmin Adilović predstavio je  učesnicama planove za nastavak projekta, koji bi bio proširen, a u okviru kojeg bi male poduzetnice  mogle steći nova znanja, proširiti tržište i osvojiti početni kapital za najbolju poslovni plan. Dosta pažnje posvećeno je temi obezbjeđivanje prostora u gradu, tj. lokala, u kojem bi žene mogle izlagati svoje proizvode, kao i  organizovanju zajedničkih sajmova, posebno za vrijeme praznika, i kulturno – sporstkih manifestacija u distriktu.

O svim navedenim idejama i problemima, će biti riječi u petak sa predstavnicima vlasti i poslovne zajednice Brčko distirkta BiH. Ono što je sigurno, jeste da su sve polaznice zadovoljne idejom i uspješnom provedbom iste od strane Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, koji je uložio svoje kapacitete, kako bi se ovaj projekat ocjenio uspješnim što se na kraju u praksi i dokazalo.

Imamo 20 gostiju i nema članova online