Podjela Novogodišnjih paketića 2012.god.

paketicCrveni krst / križ Brčko Distrikta BiH je i ove godine povodom novogodišnjih praznika obradovao mališane iz porodica u stanju socijalne potrebe. Tako je organizovana akcija pod nazivom „Djed Mraz će i meni doći“. U akciji su učestvovali volonteri Crvenog krsta / križa Brčko Distrikta BiH, a realizovana je u šest tržnih centara (Mercator, Fis, Bingo, Oris, Interex i Tuš) gdje je prikupljeno 400 paketića.

Nakon toga upriličena je priredba za djecu koja je održana 28.12.2012.god. u Omladinskom centru  Brčko distrikta BiH. U programu je učestvovala grupa Urbani ples.

Nakon zabavnog programa za djecu, Djed Mraz je podijelio paketiće mališanima, također je upriličeno i fotografisanje djece sa Djedom Mrazom prilikom preuzimanja paketića.

U organizaciji programa i podjele paketića učestvovali su volonteri i zaposleni CKBDBiH u saradnji sa članovima kluba Američkog fudbala District Giants koji su takođe volonteri CKBDBIH.

Ovim putem zahvaljujemo svim volonterima koji su učestvovali u akciji, građanima koji su pomogli svojim donacijama, kao i tržnim centrima koji su istu podržali. Također, zahvaljujemo se Omladinskom centru na ustupljenom prostoru u kojem se održala  podjela paketića.

 

Imamo 7 gostiju i nema članova online