Презентација пројекта представницима Владе Брчко дистрикта и пословној заједници, и дискусија о могућностима за проширење и наставак пројекта у 2014. години

DSC06013

DSC06014

У петак 06. 12. 2013. године у просторијама Црвеног крста/крижа Брчко одржан је радни састанак са представницима Владе Брчко дистрикта БиХ и Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ са учесницама на ОЖМП пројекту. Након поздравне ријечи Дениса Шехановића секретара Црвеног крста /крижа Брчко и презентације резултата пројекта од стране менаџера пројекта Јасмина Адиловића свака од полазница представила је своју дјелатности и гостима изнијела своје искуство стечено на овом пројекту. Жене подузетнице су поновиле да се овакав пројекат показао успјешним и корисним, те тражиле наставак оваквих активности и у будућности. Поред стеченог знања о маркетиншким вјештинама и пословању, жене су посебно задовољне учешћем на Сајму привреде у Брчком, те медијској  промоцији њихових дјелатности. Оне су затражиле од представника власти и пословне заједница подршку наставку оваквог или сличног пројекта, те једну просторију у граду у оквиру које би се могао отворити Креативни центар (мјесто гдје би осим продаје и изложбе својих рукотворина, могли организовати и разне курсеве и обучити млађе жене старим занатима који полако изумиру. Такође то би било мјесто занимљиво за туристе, истакла је Јадранка Трифковић, једна од полазница пројекта.

Сеад Ушановић представник Пододјела за подршку мјесним заједницама, овом приликом је истакао да је јако задовољан затеченим стањем и да је у будућности потребно овако продуктивне пројекте подржати. Он је упознао полазнице с могућностима напретка те нагласио да подржава идеју коју су жене изнијеле, а то је да се чешће организирају мини сајмови, као и да се купи властити мобилијар за сајам.

Испред Пододјела за туризам присутнима се обратио Александар Ђурић, који је упознао жене са могућношћу понуде својих производа туристима који долазе у Брчко. Он је препоручио да се приликом израде предмета који би могли бити сувенири, жене фокусирају на израду мањих украсних предмета са мотивима града, како би туристи из Брчког понијели доживаљај овог града и лијепе успомене из Брчког.

Представнице Привредне коморе Брчко дистрикт БиХ су упознале полазнице на начин одржавања Сајма привреде, те могућност да се убудуће не плаћа један дио изложбеног простора.

У другом дијелу састанка презентована је идеја наставка пројекта у 2014. години у којем би за 15 жена подузетница осим опширне обуке у писању пословних планова и посјете сајмовима ван Брчког било предвиђено такмичење и финанцијске награде у сврху набавке репроматеријала или опреме. Пошто за наставак пројекта у 2014. још увијек нису осигурана средства Црвени крст/криж Брчко дистрикта БиХ заједно са учесницама на пројекту у 2013. години, ће наставити да одржава неформалне састанке у циљу проналаска нових донатора.

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова