Припреме за састанак са представницима владиних институција и привредника

IMG 20131119 113420

Пројекат оснаживања жена малих подузетница се приводи крају. На једној од посљедњих радионица полазнице су изразиле жељу да се група не расипа, већ настави одржавати састанке и заједничке наступе. Такође је истакнуто да постоји интересовање великог броја других жена подузетница, које се баве разним врстама малих обртничких заната, а које нису у прилици самостално да развијају своју дјелатност, да се придруже овој групи. Стога ће управо то бити главна тема разговора са представницима извршне власти Брчко дистритка БиХ, као и Завода за запошљавање, Привредне коморе и Удружења послодаваца Брчко дистрикта БиХ, што је предвиђено за  петак, 06. 12. 2013. године.

На радионици одржаној у уторак, 03. 12. 2013. пројект менаџер Јасмин Адиловић представио је  учесницама планове за наставак пројекта, који би био проширен, а у оквиру којег би мале подузетнице  могле стећи нова знања, проширити тржиште и освојити почетни капитал за најбољу пословни план. Доста пажње посвећено је теми обезбјеђивање простора у граду, тј. локала, у којем би жене могле излагати своје производе, као и  организовању заједничких сајмова, посебно за вријеме празника, и културно – спорстких манифестација у дистрикту.

О свим наведеним идејама и проблемима, ће бити ријечи у петак са представницима власти и пословне заједнице Брчко дистиркта БиХ. Оно што је сигурно, јесте да су све полазнице задовољне идејом и успјешном проведбом исте од стране Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ, који је уложио своје капацитете, како би се овај пројекат оцјенио успјешним што се на крају у пракси и доказало.

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова