Одржана радионица за подузетнице

Posjeta predstavnika privredne komore radionici

Пројекат Оснаживање жена малих подузетница (ОЖМП) настављен је са двије нове радионице, на којима су полазнице училе о вјештинама маркетинга и паковања производа. Предавач је била  Амела Чатовић-Адиловић самостална тренерица Центра за едукацију (ЦЕДРА) Брчко.

Када је ријеч о вјештинама у меркетингу,  свака подузетница била је у прилици да се упозна, са веома важним чињеницама, које њихов производ стварају конкурентним на тржишту. Тако се највише гворило о улози и значају рекламе, квалитетном и добро дизајнираном логу, који касније, може постати фантастичан  бренд, како код нас, исто тако и у широј регији. Учено је и на  важности веома звучних и ефектних рекламних слогана, који имају значајну улогу у потрошачким групама.

Када је у питању паковање производа, радило се о практичним вјежбама, гдје се указало на веома важну ставку, а то је,  да производ не продаје само квалитет, него добрим дијелом и амбалажа. Око потрошача прво примјети паковање, па тек онда дотакне производ, стога је веома битан начин на који се нешто презентује. Свака од подузетница научила је како направити украсне кутије, поклон кесе, украсне машне, те економисати новцем, а ипак бити оргиналан и препознатљив на тржишту.

Током друге радионице, пројекат су посјетили и представници Привредене коморе Брчко дистритк БиХ.

Повод посјете је био разговор о мјесту за штанд на предстојећем „12. Међународном сајму привреде Брчко 2013“, на којем ће свих 11 подузетница наступити заједнички, на једном проширеном штанду, на око 27 метара квадратних.

„Ми морамо покушати помоћи, да се мале подузетнице пробију на тржиште, да помогнемо и финансијски подржимо, да на сајму будете промовисане на ефектан начин. Док год имамо вас, имамо могућност за рјешавање економско – социјалних питања многих породица“, рекао је Ненад Вуковић секретар Привредне коморе Брчко.

Денис Шехановић секретар Црвеног крста/крижа Брчко овом приликом је истакао, да ће Црвени крст/криж као институција, учинити све да подржи жене у њиховом успјешном представљању на сајму привреде, те као и идејни творац овог пројекта, пружити сваки вид подршке на штандовима.

Наредног понедељка 17 октобра, радит ће се на изради и штампању брошура за сваку подузетницу појединачно, што је такође један солидан вид подршке у промоцији и пробоју ка тржишту и јавности, као крајњем потрошачу, малих брчанским подузетница, окупљених у Црвеном крсту/крижу Брчко.  

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова