Апел за помоћ Елведину Дероњићу

elvedin

Као што сте упознати од стране медија, а везано за тешко социјално здравствено  стање малог Елведина Дероњића и његове породице, те на координацијском састанку са више удружења (Удружење младих ИХЛАС, Трка за живот, Бубрег, БКУД Шехер, Паланка, НК Полет, Паланка и МЗ Паланка)

Црвени крста/криж Брчко дистрикта БиХ је 19.02.2013. године у 15:15 сати одлучио  укључити се у акцију и уз сагласност породице наставити координирати исту. Након контакта са породицом исти су нам ставили на располагање медицинску документацију, коју смо са љекарима Брчанске болнице детаљно размотрили, те Вас овом приликом желимо информисати о слиједећем:

Трагом информације која се појавила на порталима и у медијима сазнали смо да је нехотично објављена информација од неких медија и портала да се ради о трансплатацији бубрега, што није истина.

Елведин Дероњић је отпуштен из УКЦ Тузла након што је узет узорак за патохистолошки преглед тумора у стомаку.

По доласку у Брчко пуштен је на кућно лијечење уз препоруку да се јави на превијање за три до четири дана, уколико је газа влажна и раније и уз одређену терапију. Даљи ток лијечења овисит ће о патохистолошком налазу, а који се очекује у наредном периоду. 

Нажалост, дјечак је рођен са једним бубрегом који, за сада, добро функционира, с тим да је тумор у стомаку притиском оптерећивао уринарне органе, те узроковао болове који су наликовали болу у бубрегу. Неизбјежна је чињеница да дјечак живи у јако лошим условима и овом приликом позивамо Вас како би му помогли те дјелимично ублажили његове проблеме.

О даљем току лијечења благовремено ћемо Вас информисати кроз средства информисања те наше wеб странице www.цкбдбих.ба и фацебоок странице хттпс://www.фацебоок.цом/гроупс/259855597376411/

Све своје донације можете уплатити на рачун Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ са назнаком „за помоћ Елведину Дероњићу“.

За уплату у конвертибилним маркама у БиХ:

Рачун приматеља/примаоца:  5620040000016110

Назив приматеља:  ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНИ КРСТ-КРИЗ БРЦКО ДИСТРИКТА БИХ

Адреса приматеља:  ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА 4, 76100  БРЧКО

Сврха: „ЗА ПОМОЋ ЕЛВЕДИНУ ДЕРОЊИЋУ“

За уплате из иностранства (ЕУР, УСД, СЕК и друге):

Сwифт: РАЗББА22XXX

ИБАН: БА395620048098961949

Назив: ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНИ КРСТ-КРИЗ БРЦКО ДИСТРИКТА БИХ

Адреса: ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА 4, 76100 БРЧКО, БиХ

Сврха: „ЗА ПОМОЋ ЕЛВЕДИНУ ДЕРОЊИЋУ“

 

С поштовањем

ЦКБДБИХ

Ко је на мрежи: 25 гостију и нема пријављених чланова